Sök på originalnummer/referensnummer - kärt barn har många namn

Gustaf Karlsson

Att hitta reservdelar kan vara väldigt komplicerat. På varje maskin finns när man tittar i reservdelskatalogen tusentals delar, med långa nummer och det kan kännas som en djungel att hitta rätt.

Sök på det nummer du har

Vi på Kespa har lagt mycket tid på att du ska kunna välja den modell du har och där kunna välja utförandet. Men ibland står man med ett befintligt filter och vill ha ett nytt motsvarande. Därför kan du söka på inte bara våra artikelnummer, utan på originalnummer, men även nummer från andra filtertillverkare. Alla dessa kallar vi referensnummer.

Olika nummer samma filter?

Olika filtertillverkare har olika numrering på sina filter, på samma sätt som olika traktortillverkare har sina egna nummerserier. Detta är dels för att skapa en stringens i sin namngivning, men man kan ju misstänka att det även är för att göra det lite knepigare att hitta alternativ...

Efterhand som en traktor eller maskin tillverkas och populationen blir större börjar de riktiga experterna, dvs de högkvalitativa filtertillverkarna såsom Mann, Fleetguard, Donaldson, HIFI m.fl., erbjuda alternativ till det traktorbrandade filtret. I många fall är det en av dessa som tillverkar även "originalfiltret" men under annat namn. 

Kvaliteten mellan olika alternativ kan variera, men för dessa välkända tillverkare kan man vara trygg med kvaliteten. Det är inte säkert att filtret är exakt likt "originalet" i utseende eller utförande pga olika namn- eller mönsterskydd, därför måste vi ange att "Referensnummer visas med syftet att du enklare ska hitta delar med rätt passform för din maskin". Däremot kan du känna dig trygg med att vi bara har referenser där de olika filterexperterna själva säger att deras filter motsvarar ett märkesnamngivet filter. 

Vi visar ett antal referensnummer på artikelsidan för att du ska känna dig trygg, men har ännu fler i bakgrunden. 

Sök så här!

Skriv ett referensnummer som du vill hitta ett prisvärt alternativ till i sökrutan på startsidan, eller i övre högra hörnet. I bilden nedan söker vi på F934201060010. Direkt får vi fram under "Produkter" ett filter som matchar beskrivningen.

 

Produkter som vi kan stå för

Vi sätter stor stolthet i att produkterna vi säljer verkligen ska passa och fungera för dig. Det ska vara tryggt att handla hos oss, och därför väljer vi bara produkter från leverantörer kända för sin höga och jämna kvalitet.