4 oljefilter till en traktor!

Gustaf Karlsson

Maskiner som säljs idag kan anpassas och konfigureras efter många olika behov. En traktor som går på en mjölkgård som lastartraktor, har större behov av hydraulolja kontinuerligt än en traktor som drar en harv. En traktor som går framför en spruta har större behov av kolfilter till hytt än ovan nämnda lastartraktor. Utöver det kan de leva under flera år med samma benämning, men uppdaterade motorer pga t.ex. avgaskrav.

Det gör att traktorer levereras i många olika utföranden och konfiguratoner. På Kespa har vi valt att kalla det "varianter". För att du ska få rätt filter och servicedetaljer räcker det således inte att veta vilken modell det är. Man måste kunna välja vilken utrustning som maskinen har. 

Kan jag välja vilket som?

Många i branschen har valt att nöja sig med att i sin produktdata bara låta dig som kund välja modell. Resultatet blir att du, efter att ha valt modell, får många filter av samma sort och du vet inte vad du ska välja. T.ex. 4 motoroljefilter som vi såg hos en branschkollega. De var till olika utföranden, och dessutom kopior av varandra med samma referenser.

Bara delar som passar din maskin!

Vi på Kespa har arbetat med att bena ut alla varianter som finns av de modeller vi har i vår ehandel. Det gör att du enkelt väljer modell, därefter gör du dina val av utrustning och får fram endast de delar som passar till just din maskin. Bra va?

Gör dina val